Info & Contact

Patrick Bernauw

info@stadsspel.be - Tel + 32 53 78 30 10

Met Jan Zonder Vrees door AntwerpenVERHAAL: Gedurende WOII maakten een aantal dieven het de Duitse bezetter in Antwerpen behoorlijk lastig. Ze noemden zich “de Kwelgeesten van Antwerpen” en lieten zich voor hun daden – en schuilnamen – dan ook inspireren door legendarische figuren uit de Antwerpse folklore. Onder aanvoering van “Jan Zonder Vrees” pleegden ze overvallen op Duitse geldtransporten, of ze roofden de kunstwerken die eerder al door de bezetter waren gestolen. Een deel van hun buit hebben ze na de oorlog bij testament nagelaten “aan wie het verdient”… 

CONCEPT: Het stadsspel start aan het Centraal Station op het tijdstip van uw keuze en eindigt drie uur later in de buurt van de Grote Markt. Verdeeld in een aantal teams en geleid door een spelboek per team of per deelnemer, brengen de deelnemers onderweg allerlei denk- en doe opdrachten, ludieke en creatieve taken tot een goed einde, zoals het kraken van codes, het brengen van een straatact, ter plaatse een onderzoek instellen, enz... In het kader van dit stadsspel met duidelijk cultuur-toeristische inslag, leren de deelnemers de stad Antwerpen op een originele, spannende en verrassende manier beter kennen. Geschikt voor het hele gezin!

PRAKTISCH: Het doe-het-zelf pakket bestaat uit een draaiboek-met-oplossingen (PDF) voor de organisatie/spelleiding en uit een spelboek per deelnemer. Het spelboek kunt u bestellen via de Lulu Webshop, waarna u via info@inter-actief.be een gratis draaiboek-met-oplossingen kunt aanvragen. Eventueel kunnen we het spelboek ook ter beschikking stellen in PDF, aan een af te spreken prijs, waarna u het zelf op het gewenste aantal exemplaren kunt kopiëren.

Voor de Lulu Webshop: klik hier.
  

Deze Content heeft een Adobe Flash Player versie 8.0.0 of hoger nodig. Verkrijg Flash

Podcast Mysterieus België

Populaire posts van deze blog

Workshop Stadsspel Maken met Patrick Bernauw

Waar zijn de Rechtvaardige Rechters gebleven?

Online Moordspel: De Moord op Albert I, Marche-les-Dames 1934